Jury: Poker is een kansspel?

Discussion in 'Internet Gokken Informatie Forum' started by Mike, Aug 19, 2009.

Free Spins - Vera&John Casino
 1. Mike

  Mike Administrator Staff Member

  Een man uit het Amerikaanse Pennsylvania is afgelopen donderdag schuldig bevonden aan illegaal gokken, zo heeft een jury besloten in de staat Pennsylvania.

  De man en zijn advocaat voerden als verdediging aan dat poker een behendigheidsspel zou zijn, maar de 12-koppige jury moest daar uiteindelijk niets van weten.

  Lawrence Burns, 65 jaar oud, werd aangeklaagd in 2007 toen de politie ontdekte dat hij lokale pokertoernooien organiseerde. De toernooien vonden plaats in Westmoreland County, PA, vlak buiten Pittsburgh.

  De man gaf eerlijk toe dat de organisator was, maar bracht zijn zaak voor rechter omdat Texas Hold'em volgens hem geen gokspel is maar een behendigheidsspel.

  De advocaten van Burns zeiden dat je bepaalde technieken kan leren met poker, waardoor je winrate in poker hoger wordt. Dit betekent dat het een behendigheidsspel is, en geen kansspel. Ook professor Dr. Robert Hannum van de Universiteit van Denver hielp Burns in zijn zaak door te vertellen dat poker geen kansspel is, omdat getrainde spelers in 1 miljard handen tegen onervaren spelers er 960 miljoen zouden winnen.

  Na twee uur overleg besloot een jury, bestaande uit twaalf personen, dat Burns toch schuldig was aan illegaal gokken. Hij loopt nu het gevaar dat hij een gevangenisstraf krijgt. Burns gaat hoogstwaarschijnlijk in hoger beroep.

  Bron: AD.nl - 24 uur per dag actueel nieuws
   

Captain Cooks