Reguleer Online Poker in Holland

Discussion in 'Internet Gokken Informatie Forum' started by Mike, Feb 17, 2011.

20 Free Spins on Avalon
 1. Mike

  Mike Administrator Staff Member

  De Stichting Online Gaming Nederland (STIOG) heeft een positief advies gestuurd naar staatssecretaris Fred Teeven over het reguleren van online casinospelen en andere vormen van gokken. Online pokeren is officieel nog steeds illegaal, maar dat kan binnenkort veranderen.

  Het ziet ernaar uit dat het Nederlandse kabinet van plan is om online te gokken te legaliseren. In 2010 werd er voor tien miljard euro online gegokt in Europa en de Nederlandse staat kan met reguleren de staatskas spekken. Tot het aantreden van het nieuwe kabinet was vooral het CDA fel tegen het legaliseren van de gokmarkt op internet.

  STIOG
  Dat STIOG zelf adviseert de online kansspelen te legaliseren is niet zo gek. De stichting, met als voorman voormalig staatssecretaris Robin Linschoten, werd in oktober 2010 opgericht door Europese internetbedrijven om precies deze regulering goed vorm te geven. Teeven wil binnen drie maanden een wetsvoorstel naar het parlement sturen en dat is goed nieuws voor alle online pokeraars. Op dit moment pokeren honderdduizenden Nederlanders officieel nog illegaal op internet en dat wordt vooralsnog gedoogd door de Nederlandse overheid.
   
  1 person likes this.

Captain Cooks