Storm van kritiek op Staatsloterij

Discussion in 'Internet Gokken Informatie Forum' started by Mike, Aug 15, 2009.

Free Spins - Vera&John Casino
 1. Mike

  Mike Administrator Staff Member

  Een groot aantal spelers vindt dat de Staatsloterij hen heeft misleid doordat slechts 5,5 miljoen van de recordjackpot van 27,5 miljoen aan de winnaar is uitgekeerd.

  De hoofdprijs viel op een éénvijfdelot. De stichting Loterijverlies ontving veel woedende reacties.

  De Reclame Code Commissie bekijkt morgen of de reclamecampagne van de Staatsloterij misleidend is geweest. ,,Zo kwaad hebben we mensen nog niet meegemaakt,’’ zegt Ferdy Roet van Loterijverlies.nl, dat namens 22.000 loterijspelers een rechtszaak voert tegen de Staatsloterij, omdat jarenlang prijzen vielen op niet-verkochte lotnummers. De verkoop van unieke eenvijfdeloten wordt hierin meegenomen.

  De winnaar van de trekking van maandag krijgt 5,5 miljoen. De resterende 22 miljoen schuift door naar de trekking van volgende maand. ,,Mensen gingen ervan uit dat die jackpot van 27,5 miljoen zou vallen,’’ zegt Roet. ,,Het is totaal niet duidelijk dat elk lot is gekoppeld aan een uniek lotnummer.’’

  Loterijspelers kregen de afgelopen maanden via reclame het advies vaste loten om te zetten in straatjes van tien eenvijfdeloten. ,,Met het idee dat je dan sowieso een eindnummer goed hebt, dus altijd wat wint en zo nauwelijks meer betaalt,’’ zegt Roet. Loterijverlies noemt dit ‘het nieuwste trucje’ van de Staatsloterij om de jackpot hoog te houden, doordat hij nu doorschuift.

  De SP vindt niet dat een eenvijfdelot aan een uniek lotnummer mag zijn gekoppeld. SP-Kamerlid Arda Gerkens wil minister Hirsch Ballin (Justitie) vragen stellen. ,,Dit is bedrog.’’ De Staatsloterij stelt dat ze zich aan de wet houdt. Wel betreurt de organisatie de boze reacties, zegt woordvoerder David Selier. ,,We bekijken of we in onze communicatie duidelijk genoeg zijn geweest.’’

  Bron: AD.nl - 24 uur per dag actueel nieuws
   
  Last edited: May 15, 2014

Captain Cooks