Verfoeide Staatsloterij moet andere opzet kiezen

Discussion in 'Internet Gokken Informatie Forum' started by Mike, Aug 15, 2009.

Play Book of RA Online
 1. Mike

  Mike Administrator Staff Member

  De Staatsloterij heeft een gigantisch (imago) probleem. Al lang is er van alle kanten kritiek, en er is zelfs een stichting opgericht die een rechtszaak heeft aangespannen.

  Wie na de trekking van maandag op het internet de reacties leest, schrikt van het enorme wantrouwen en de theorieën over oplichting die de ronde doen.

  Weliswaar heeft de Staatsloterij een paar wijze mannen gevraagd te onderzoeken hoe de werkwijze transparanter kan, maar het valt te betwijfelen of dat voldoende is. Misschien is het tijd voor een radicaal andere opzet, waarbij we aannemen dat gokken een behoefte is die door de staat moet worden gereguleerd.

  De overheid moet dan geen inkomsten meer verlangen van de Staatsloterij, maar betaalt voortaan alle kosten en legt er per maand nog eens pakweg 10 miljoen euro bij. Zo ontstaat een veel groter prijzenpakket, dat op een eerlijker manier wordt verdeeld over de deelnemers, namelijk door een maximale prijs van 0,5 miljoen euro te hanteren, en eens per jaar een jackpot van 5 miljoen.

  De loten worden goedkoper, maar het ondoorzichtige systeem met 1/5de loten verdwijnt. Zo worden veel meer mensen blij en keert het vertrouwen terug.

  Bron: AD.nl - 24 uur per dag actueel nieuws
   
  Last edited: May 15, 2014

Uptown Aces Casino